logo

De Belgisch Quinoa

NUTRITIONNEEL EN TEKNISCH FICHE

NUTRITIONNEEL EN TEKNISCH FICHE VAN DE QUINOBEL

Gegevens:

Versie

27/11/15

Dit produckt is

Geen GGO, niet verlicht

Productie

Ingredienten

Quinoa

Additieven

Nieks

Productie methode

Geteelt volgens het handvest van duurzaam landbouw Quinobel, dorst, droog, verpakking bruto, mecanisch droog zuivering, eindverpakking

Zintuig kenmerken :

Ruik

Specifiek aan de product, hazelnoot en stro ruiken

Kleur

Zandig kleur

Verpakking :

Netto hoeveelheeden

0.5 kg of 3 kg en 20 kg

Verpakking

Carton doos (per 12) of twee papier bladen zak

Bewaring:

Ideale termen

Droog, fris milieu.

Minimaal bewaring duur

18 maanden na oogst.

Nutritionneel waarde (per 100g produkt):

(% volgens de Referentie Innames waarde van de europese regeling CE1169/2011)

Brenwert (kJ/kcal)

1418 KJ / 339 Kcal (16,95 % van 2000 kCal)

Vetten (g)

4,7 g (6,7%)

Koolhydraten (g)

58,67 (22,6%)

waarvan zuikers (g)

2,81 (3,2%)

Eiwitten (g)

10 (20,0%)

Zout (mg)

< 0,02 g/100g (0,3%)

Mineralen (mg/100g)

  • Calcium (Ca): 119,2 (14,9%)
  • Ijzer (Fe): 5,3 (37,8%)
  • Kalium (K): 752,7 (37,6%)
  • Zink (Zn): 1,6 (16,0%)
  • Fosfor (P): 468,5 (66,9%)
  • Magnesium (Mg): 254,3 (67,8%)
  • Mangaan (Mn): 2,8 (140%)

Vitaminen (mg/100g)

  • B1 Thiamine: 0,27 (24,8%)
  • E alpha tocoferol: 1,41 (11,75%)

Analytisch kenmerken:

As (%)

2,93%

Microbiologisch kenmerken:

Lijst van de meeste allergeen

Aanwijzigheid = +

Afwezigheid = –

Onbekende statuut = ?

Mogelijke gekruisde besmetting = ~

Toegelaat in dieet

Gerbuik

De quinoagranen mogen als volgt gebruikt worden :

  1. Als zetmeelhoudend in kokend water (12 min)
  2. Als vegetaal eiwittenbron bij het bakken
  3. Als gekiemde granen
  4. Als meel voor koekjes, gebak, …
Top