logo

De Belgisch Quinoa

Gezonde snelle lunchsalade

Voor 3 personen

Bereiding: 20 minuten

Salade de Quinoa Sla

Ingrediënten:

1 kopje quinoa

2 L water

zeezout

3 avocado’s

1 kopje zongedroogde tomaten

1 kopje olijven

10 el zonnebloempitten liefst gekiemd of even in de pan geroosterd

9 stengels lente-ui

1.5 limoen of citroen

1.5 el extra vierge olijfolie of koudgeperste olie naar keuze

enkele blaadjes verse basilicum en/of munt

Bereidingwijze

  1. Rooster de quinoa een paar minuten tot er een nootachtig aroma vrijkomt. Dit komt de smaak van de quinoa ten goede. Roer af en toe om zodat je quinoa zeker niet aanbrandt.
  2. Breng de water aan de kook in een pan op hoog vuur. Voeg zout toe.  Voeg nu de quinoa toe. Zet het vuur laag, dek af en laat sudderen 12-15 minuten. Giet de quinoa af door een fijne zeef. Als je de quinoa niet meteen gaat gebruiken, bewaar ze dan in de koelkast met een beetje limoensap.
  3. Wanneer je klaar bent om de salade te maken snij je de lente-ui, zongedroogde tomaten en olijfjes zo fijn je wil.
  4. Pel en ontpit de avocado, snij in stukken en knijp hier een beetje limoensap over uit.
  5. Als je de mogelijkheid hebt, rooster de zonnebloempitten dan even in een pan op een laag vuurtje tot ze goudbruin zijn. Dit versterkt de smaak en maakt de pitjes beter verteerbaar.
  6. Doe alle ingrediënten bij de quinoa, knijp een halve limoen of citroen uit boven de salade, overgiet met een scheutje olijfolie en bestrooi met kruiden.

 

Meng alles door elkaar en je salade is klaar!

 

Een Eva recept.

Top