logo

De Belgisch Quinoa

Quinoa met citroensmaak, rozijnen en amandelen

Ingrediënten:

210 gr quinoa

240 ml groentebouillon

2,5 L water

60 ml verse sinaasappelsap

2 eetlepels vers citroensap

2 eetlepels olijfolie

1 theelepel Dijon mosterd

2 theelepels honing

1 eetlepel kerriepoeder

2 eetlepels gehakterode ui

75 gram rozijnen

snufje zeezout naar smaak

75 gram geroosterde geschaafde amandelen

Bereidingwijze

  1. Breng de water aan de kook in een pan op hoog vuur. Voeg zout toe.  Voeg de quinoa en de groentebouillon. Zet het vuur laag, dek af ongeveer 12 tot 15 minuten.
  2. Terwijl de quinoa is aan het koken,bereid de dressing door de sinaasappelsap, citroensap, olijfolie, mosterd, honing en kerriepoederin een kom te mengen. Giet de quinoa af door een fijne zeef. Roer de gekookte quinoa, rode ui en rozijnen erdoor, breng op smaak met zeezout. Dek af en zet gedurende enkele uren in de koelkast.
  3. Roer de helft van de geroosterde amandelen erdoor voor het opdienen. Strooi de rest van de amandelen erover.
Top