logo

De Belgisch Quinoa

Quinoacruesli

Voor 4 personen

Bereiding tijd: 20 minuten

Cook tijd: 30 minuten

Ingrediënten:

2l water

1 el gebroken lijnzaad

80 g ongekookte quinoa

2 – 3 el ahornsiroop

 

1 ½ eetlepel havermout

1 el rietzuiker

1/2 tl kaneel

1 theelepel vanille-extract

Bereidingwijze

 

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Breng de water aan de kook in een pan op hoog vuur. Voeg de quinoa. Zet het vuur laag, dek af ongeveer 9 minuten. Giet de quinoa af door een fijne zeef.
  3. Meng alle ingrediënten, behalve de rietsuiker, met de quinoa. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid het mengsel uit.
  4. Zet 30 minuten in de oven en roer om de 10 minuten eens om. Strooi 10 minuten voor het einde de rietsuiker over het mengsel.
  5. Hoe langer in de oven, hoe knapperiger het resultaat.

Een Eva recept.

Top